BROOMFIELD-EKO OSPITALEA  ETA INGURUAK

Broomfieldeko ospitalea handitzea, Erresuma Batua, 50.000 m²


Arkitekturak barne-diseinuarekin konbinaturik ezartzen du nola aplikatu funtsean eskala, zirkulazioa, funtzioa eta materialen erabilera. Diseinuak izaera argi bat ematen dio 50.000 m² -ko eraikin berri honi, eta, aldi berean, lotura koherenteko harremana mantentzen du alboko ospitalearekin eta horren inguruarekin. Barne-kanpo espazio harreman batean, kanpoko espazioa eta eraikin barruko funtzionamenduak erraz lotzen dituen espazio bat da.

 

BROOMFIELDEN BARRUALDEA DISEINATZEKO ESTRATEGIA

Broomfieldeko ospitalerako proposaturiko eraikina diseinatu da funtzio kliniko global batez, eraikinak dituen 5 solairuak kontuan hartuta. Solairu horietako bakoitzak du bere diagnosi-, emozio- eta funtzio-inpaktua gogoan hartzeko. Medikuntza-ingurune baterako koloreak hautatzeko irizpideak diagnosi-, emozio- eta funtzio-inpaktuen eragina jasaten du orokorrean. Zirkulazio-estrategiari  egokitutako kolore aldaketak oinarrizko zonalde publikoak eta bigarren mailakoak zehaztea du helburu; eta hala, ospitaleko espazioak hierarkizatu.

 

Lankidetza Llewelyn Davies architects-rekin (www.ldavies.com) eta Ken Yeang-rekin (www.kenyeang.com), Londres



 

HOME     PROIEKTUAK     ZERBITZUAK     ABOUT      #bitarte BLOG     KONTAKTUA